Klimapartnerskab13Anbefalinger-2020.jpg

Green Key fremhævet i regeringens klimapartnerskab

Miljømærker som Green Key fremhæves i klimapartnerskab for turisme. Det anbefales, at der arbejdes med troværdige miljømærker, som eksempelvis Green Key, ISO 14001 og Svanemærket.

Som led i den danske klimaindsats har regeringen etableret 13 klimapartnerskaber med erhvervslivet samt et Grønt Erhvervsforum. Nu har klimaminister Dan Jørgensen offentliggjort anbefalingerne bl.a. indenfor turisme.

Klimapartnerskabernes anbefalinger for turisme under gruppen "Service, It og Rådgivning" er offentliggjort under titlen At your service.

I hovedrapporten står:

Danmark har for mere end 25 år siden udviklet og lanceret Green Key, som nu er turismens førende internationale miljømærke. Green Key er en dansk eksportsucces og findes i over 60 lande på mere end 3.100 virksomheder i turisme- og oplevelseserhvervet. Med inspiration fra Green Key er der i 2019 etableret nye miljømærker for Green Restaurant, Green Sport Facility og Green Tourism Organization.

Forslag nummer 9 har titlen: Stærke mærkningsordninger og ny viden om klimaaftrykket. Her indledes med, at Certificering og mærkningsordninger skaber fremdrift og incitament til erhvervslivets omstilling til mere bæredygtig drift.

Og lidt længere nede står: Der er flere troværdige private og offentlige mærkningsordninger, som bidrager til en bæredygtig udvikling i erhvervslivet både nationalt og globalt, som eksempelvis Green Key, ISO 14001, Svanemærket og andre.

Forslaget slutter med følgende anbefalinger til regeringen

  1. Kortlægning og synliggørelse
  2. Partnerskaber med offentlige deltagelse
  3. Klimaberegner og klimaopdatering af eksisterende mærkningsordninger
  4. Kobling mellem mærkningsordninger eller klimaaftryk og formidlingsplatforme

Læs anbefalingerne: Service, It og Rådgivning - Bilag