Strandrensning1.jpg

Indsamling af affald langs Vestkysten under Corona-isolation

Kasper og Malene Kruse fra Lemvig bruger deres Corona isolation på at indsamle skrald på Fjaltring Strand, og mange andre danskere gør det samme.

Kasper og Malene Kruse og deres Schæferhund har nu brugt deres første uge på at indsamle skrald på Fjalting Strand tæt ved Bovbjerg Fyr og har allerede indsamlet 16 store og tunge sække med affald.

Affald kommer primært ude fra havet

Deres indsamling viser, at det primært er affald, som kommer ude fra havet fremfor noget, der kommer fra land. Der er meget plastik, herunder dunke, vatpinde, poser, barberskrabere, fiskenet men også lidt takeaway.

Dagens fangst var et gammelt brugt køleskab, som var smidt over bord. 

#skridtogskrald

Mange andre danskere bruger Corona-isolationen på at indsamle affald. Jydske Vestkyst skriver om en ny folkebevægelse, der samler skrald hver for sig - for fællesskabets skyld

Esben Lund Mølhede Thøstesen fra Tønder har startet en folkebevægelse, som på kort tid har fået opbakning i hele landet. Han har taget initiativ til facebookgruppen #skridtogskrald, hvor folk sammen, men med afstand til hinanden, kan samle affald ind, når de alligevel er ude at gå tur. Som han siger, er der brug for at stå sammen i denne tid.

Læs artiklen…