Fårup

Bæredygtige oplevelser og attraktioner modtager millionbeløb fra erhvervsfremmebestyrelse

”Bæredygtige oplevelser og attraktioner i Danmark” er navnet på et HORESTA-projekt, som vil udvikle og fremme bæredygtige turistoplevelser og attraktioner. Det skal blandt andet ske ved at tilpasse turismens miljømærke, Green Key, til attraktioner og forlystelser mv. under navnet Green Attractions.

"Vi har en ambition om, at Danmark skal have det mest bæredygtig turisterhverv i verden, og det gælder i alle led af værdikæden. Med ressourcerne fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse vil vi arbejde målrettet mod at sænke miljø- og klimaftrykket i oplevelseserhvervet samt nedbringe turistvirksomhedernes udgifter,” fortæller Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA og sekretariatschef for Green Key.

Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD) tripper for at komme i gang med det nye projekt.

”Forlystelsesparkerne ser den bæredygtige omstilling som en meget vigtig del af det fremtidige forretningsgrundlag. Vi skal sikre en grøn og bæredygtig fremtid og samtidig udvise et stærkt samfundsansvar for gæster og medarbejdere” udtaler Søren Kragelund, som er formand for FFD.

”Vi glæder os til at få den nyeste viden, erfaringsudveksle om bæredygtighed og indsamle best-practices, som kan bruges til at inspirere og hjælpe alle attraktioner i Danmark”.

Projektet vil indsamle og sprede viden og råd om bæredygtighed i attraktioner. Herunder også best-practices fra virksomheder, der griber corona-udfordringer an på en særlig måde, sænker miljø- og klimabelastningen, nedbringer turistvirksomhedernes udgifter, sikrer omsætning med fremtidens ansvarlige gæster og sikre omsætning med fremtidens ansvarlige gæster.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har givet tilsagn om 1,3 mio. kr. 

Se de øvrige lokale og tværgående turismeprojekter, der har modtaget støtte her.