æroe-beach-cabins_-michael-fiukowski-and-sarah-moritz-medium

50 mio. kr. skal skabe mere grøn og bæredygtig turisme

Ny pulje skal gøre Danmarks turisme- og oplevelsesøkonomi mere bæredygtig og konkurrencedygtig i fremtiden

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse udbyder nu en pulje på 50 mio. kr. for lokale og tværgående turismeprojekter, der kan skabe grønne og bæredygtige oplevelser for turisterne fra 2021.

Jakob Riis, formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, siger:

”Turisme- og oplevelsesøkonomien er hårdt ramt, og mange virksomheder kæmper stadig for overlevelse. Pandemien skaber en ”new normal”, som kommer til at præge turismeerhvervet fremover. Det er disse varige forandringer, der fx opleves i turisternes stigende efterspørgsel på grønne og bæredygtige oplevelser, som vi gerne vil hjælpe erhvervet med at omstille sig til.”

 

Samarbejde på tværs er vigtigt

Med den nye pulje vil bestyrelsen lægge særlig vægt på projekter, der har øje for den grønne omstilling og bæredygtig turisme. Desuden ønsker bestyrelsen at fremme projekter, hvor ansøgere samarbejder på tværs.

Dorte Krak, administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse:

”Vi vil skubbe på de mange tværgående projekter og samarbejdsrelationer, der er opstået under COVID-19-pandemien. Midlerne skal understøtte nytænkning, genopretning og de nye samarbejder, vi har set inden for værdikæder og på tværs af normale samarbejdsrelationer.”

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har i 2019 og 2020 støttet 57 turismeprojekter med ca. 120 mio. kr. fra de decentrale erhvervsfremmemidler.

 

Læs mere om indsatsen på Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses hjemmeside.