videoklimakompas

Webinar: CO2-beregninger bør bruges som udgangspunkt for CO2-forbedringer

Det er fra 2022 blevet obligatorisk i Green Key at udarbejde CO2-beregner. Som hjælp til arbejdet har HORESTA i dag holdt tredje webinar for omkring 40 deltagere om CO2-beregninger i samarbejde med Erhvervsstyrelsen og Energistyrelsen, som netop i dag havde præmiere på denne video.

HORESTA og Green Key International anbefaler at bruge gratis værktøjer som Klimakompasset eller HCMI, så medlemmerne ikke skal bruge mange penge på at udvikle nye værktøjer og en masse konsulentlønninger, hver gang det skal udarbejdes. Disse værktøjer er også transparente og gennemskuelige, så det kan ses, hvordan regnskabet udarbejdes.

Samtidig synes vi, at det først og fremmest er vigtigt, at CO2-værktøjer bruges til at nedbringe sit CO2-forbrug. Vi ønsker ikke, at beregningerne bruges til at spille hotellerne og andre turistvirksomheder ud mod hinanden i forhold til deres CO2-forbrug. Der er nemlig stor forskel på hoteller i forhold til alder, størrelse, beliggenhed, faciliteter og serviceydelser fx et nyt budget-hotel midt i byen sammenlignet med et ældre sanatorium med spa.

Claudio Scalamonti fra Coco Hotel fortalte på webinaret om hvordan de bruger Klimakompasset, Provice ApS med Matias Pedersen og Thomas Løvholt gav et indblik i hvordan de har udarbejdet CO2 for Fjordgaarden Hotel med sammen værktøj, mens Michael Sørensen fra Bernstoff Slot , hvordan de bruger HCMI fra Hotel Sustainable Alliance.

Se videoen om Klimakompasset her...