musikhuset-aarhus

Musikhuset Aarhus tager næste skridt i den grønne omstilling med international miljømærkning

Klima, kultur og konferencer går hånd i hånd i Musikhuset Aarhus. De seneste ti år har Musikhuset haft et særligt fokus på at nedbringe energiforbruget og styrke bæredygtigheden. Nu tager Musikhuset næste skridt og indgår et samarbejde med VisitAarhus og MeetDenmark om at få turismens internationale miljømærke Green Key.

Jesper Kjær, der er bygningschef i Musikhuset Aarhus udtaler: ”Vi mener, det er vigtigt at tage ansvar og aktiv del i den grønne omstilling. Vi har gennem en årrække arbejdet seriøst med grønne og energibesparende tiltag. Vi glæder os til at få dokumentation på de resultater, der er skabt, og tage de næste skridt i den bæredygtige omstilling, når vi går sammen med VisitAarhus og MeetDenmark om at blive Green Key certificeret”

”Det er glædeligt, at endnu en af Aarhusregionens store kulturaktører arbejder i en mere bæredygtig retning. Certificeringer betyder meget i arbejdet for fortsat at tiltrække turister og konferencer til området, og derfor ser vi frem til at fortsætte det gode samarbejde med Musikhuset om Green Key-certificeringen”, siger Pia Lange, der er direktør for VisitAarhus.

Vinder pris for bæredygtighed
Musikhuset Aarhus’ indsats for at nedbringe energiforbruget og bedre bæredygtighed blev i december belønnet med hæder til Musikhusets bygningschef Jesper Kjær. Han fik overrakt prisen for Årets Klimakollega, der bliver givet til en person i Aarhus Kommune, der gør en særlig indsats for klimaet.

De seneste mange år har Musikhuset arbejdet seriøst med blandt andet at nedbringe energiforbruget i det 35.000 m2 store kulturhus. På ti år er energiforbruget nedbragt med hele 35 %. Det er til trods for, at antallet af gæster er øget markant i samme årrække. Det er blandt andet udskiftning af alle husets lyskilder til LED samt en investering i udskiftning af bygningens ventilationsanlæg, der har sænket energiforbruget markant. Den store besparelse er både god for miljøet og pengepungen. Energibesparelsen svarer i kroner og ører til cirka 1 mio. kr. om året, der i stedet kan bruges til kulturen på scenerne, hvilket kommer de op mod 1 million gæster i Musikhuset til gode.

Udover de store energibesparelser er der over de seneste år lavet masser af bæredygtige tiltag. Senest er der indført kildesortering backstage og opstillet 3 delte skraldespande i alle husets gæste-områder. Inden sommer står der en færdig løsning klar for alle 500 rum, der er i Musikhuset. Et andet gennemført projekt skal motivere Musikhusets gæster til at benytte mere bæredygtig transport, når de skal opleve kulturen. Dette omfatter tydelige skærme i huset med offentlige transportmuligheder, angivelser af muligheder for bæredygtig transport på Musikhusets hjemmeside og i den info, Musikhuset sender til sine gæster.

Næste skridt i den miljørigtige retning bliver Green Key Certificering. Det omfattende arbejde påbegyndes i denne uge og forventes at nå endeligt i mål i løbet af efteråret 2023.