Cirkusbygningmedled

Cirkusbygningens nye LED giver strømbesparelse på 80 %

Den københavnske cirkusbygning modtog Green Key for knap et år siden. En af udfordringerne i forbindelse med certificering var facadens 1640 gamle glødepærer, som nu er skiftet til mere energieffektive LED-lys.

Hele 1640 små lyspærer lyser Cirkusbygningen op på fineste vis; nye, energieffektive LED-lys, der som led i deres Green Key-certificering, er blevet udskiftet fra gamle glødepærer.

Med udskiftningen går Cirkusbygningen fra at bruge 5 kWh til at bruge 1 kWh pr. pære, så de opnår en imponerende strømbesparelse på 80 %.

Hvad skal der til for at miljøcertificere et 136 år gammelt spillested?

Københavns Cirkusbygning har leveret underholdning til københavnerne siden 1886. Faktisk er bygningen den ældste af sin slags i Europa, hvilket er lige så fascinerende og udfordrende, når det kommer til at implementere bæredygtig praksis og gøre bygningen mere energieffektiv.

Takket være en lang række handlinger og initiativer, der ikke kun giver mening ud fra et bæredygtigt synspunkt, men også økonomisk, blev stedet Green Key-certificeret i oktober sidste år.

Her er nogle eksempler på Cirkusbygningens grønne tiltag.

Spillestedet udskiftede alle olielamperne på bordene i dens Grand Circus Hall (med plads til op til 1000 personer) med LED-lamper designet af den verdensberømte designer Verner Panton, som istandsatte bygningen tilbage i 80'erne.

Cirkusbygningsteamet ændrede også måden, de dækkede borde på for gæsterne, ved at gå fra to til et vinglas per gæst for at minimere rengøring og opvask og spare vand og elektricitet.

Madspild er et andet centralt fokus på Cirkusbygningen. Gæster skal forudbestille deres menuer, og i løbet af sæsonen justerer kokkene portionsstørrelserne for at minimere madspild.