Firstlogo

PRESSEMEDDELELSE: First to go greener

PRESSEMEDDELELSE: First hoteller i Danmark er nu godkendt med turismens internationale miljømærke Green Key.

First hoteller i Danmark er nu godkendt med turismens internationale miljømærke Green Key.

Alle First hotellerne i Danmark har netop fået besked om, at de er tildelt Green Key. Styregruppen, som godkendte hotellerne, var enig om, at First på kort tid har iværksat mange gode miljøtiltag og igangsat en proces hvor miljøet tænkes med i arbejdet.

First har i en længere periode arbejdet målrettet med at blive tildelt Green Key. Miljøarbejdet er blevet behandlet på direktørmøder og særligt møde for miljøkontakter fra alle hoteller. Samtidig er der indhentet ekspertise og iværksat forbedringer inden for affaldsoptimering, vandbesparelse og energireducering. Men også personalet er klar.

- I forbindelse med mine besøg på alle First hotellerne var det tydeligt, at både ledelse og personale er meget motiveret, og de synes at det er et spændende arbejde som First har sat i gang, udtaler Green Key sekretariatsleder Mikal Holt Jensen.

Hoteller mødes i stigende grad med krav fra kunderne om at tage ansvar og skrue ned for forbruget. Hos First hotels i Danmark har man taget konsekvensen og er gået målrettet efter miljømærkningen Green Key.

Godkendelsen gælder alle 15 First hotellerne inklusiv Clarion Collection Hotel Mayfair, og de kommende Choice hoteller First Hotel Skt. Petri og First Hotel Vesterbro, som allerede havde Green Key i forvejen.

- Det har helt sikkert båret frugt, at mange af hotellerne tidligere havde ISO-miljøcertificeret. Men de har også måtte iværksætte en del nye tiltag og miljøarbejdet er jo først lige begyndt, siger Green Key sekretariatsleder Mikal Holt Jensen.

Lever op til stramme miljøkrav

For at blive tildelt miljømærket Green Key kræver det, at virksomhederne lever op til en række strenge miljøkrav, der løbende bliver opdateret. Kravene inkluderer blandt andet gennemgribende energibesparelser, affaldssortering og særlige miljøkrav til underleverandører samt udarbejdelse af en miljøpolitik og en løbende indsats for at forbedre hele miljøarbejdet.

Mærkeordningen, der har sekretariat i HORESTA, er repræsenteret i 40 lande i verden og tildelt mere en 2000 turistvirksomheder.

Yderligere information Sekretariatsleder Mikal Holt Jensen Tlf. 35 24 80 80 og E-mail: holt@horesta.dk